Over ons

Monique Engberink en Kim Huiskes zijn de oprichters van ExpeditieWijz. Monique en Kim hebben beide meer dan twintig jaar onderwijservaring.

Zij hebben hoge verwachtingen van kinderen. Kinderen zijn geboren onderzoekers, nieuwsgierig en leergierig. Ze willen de wereld ontdekken en begrijpen en hun eigen kennis opbouwen. Ze zijn communicatief en sociaal ingesteld. Het onderwijsconcept van ExpeditieWijz speelt hierop in.

Onze Missie

We willen kinderen vanuit hun nieuwsgierigheid in een betekenisvolle omgeving laten experimenteren en tot leren brengen vanuit hun innerlijke wijsheid.  

 

Onze Visie

Van nature is ieder kind nieuwsgierig, onderzoekend en leergierig. Deze eigenschappen willen we continu blijven ontwikkelen, zodat kinderen vanuit hun intrinsieke motivatie uitgedaagd worden om te blijven leren en zich te verwonderen. Binnen de visie van ExpeditieWijz ontwikkelen kinderen kennis en vaardigheden die van belang zijn voor de maatschappij en groeien zij uit tot autonome, betrouwbare mensen die integer zijn en verantwoordelijkheid nemen.

 

 

Het kind centraal

Ik heb ruimte nodig
tijd
een omgeving
om te kunnen ontdekken
wie ik ben
te experimenteren
onderzoeken
wat ik met dingen kan
met andere kinderen
op mijn eigen wijze
mijn eigen tempo
begrip
respect heb ik nodig
liefdevolle verzorging
aandacht vind ik fijn
maar niet de hele tijd
help mij het zelf te doen
Ik kan meer dan jullie denken
schenk mij ruimte
vertrouwen
begeleid me in mijn avontuur
ik ben competent
heb zelfvertrouwen
ik wil leren
groeien
ervaren
ik ben nieuwsgierig
leergierig
ik ben ik
goed zoals ik ben
mooi
compleet
mens

Auteur: Manja Haze

Kennismaken en aanmelden

Ja, ik ben geïnteresseerd om mee te gaan op expeditie!

Wil je je kind aanmelden of komen kijken op onze school? Meld je aan voor een van de kijkdagen. De eerstvolgende is op 12 december om 11.00 uur.

Stuur je naam, adres, telefoonnummer en de naam en geboortedatum van je kind naar basisschool@expeditiewijz.nl

Wij nemen z.s.m. contact met je op.

CONTACT

ExpeditieWijz

F. Hazemeijerstraat 300

7555 RJ Hengelo

info[@]expeditiewijz.nl